50 مطلب آخر
خبر علمی : اینجا بیمارستان‌ است تلفن همراه خاموش!

روشن‌بودن تلفن همراه در کنار تخت بیمار، به‌خصوص بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه، می‌تواند در کار دستگاه‌های کمک‌کننده به آنها اختلال ایجاد کند و حتی باعث قطع ناگهانی آنها شود   . . . . .     این مطالعه که در دانشگاه آمستردام انجام شده، می‌تواند برای بسیاری از ما که در کنار تخت بیمارمان از تلفن همراه استفاده می‌کنیم و همین‌طور برای پزشکان و کادر درمانی بیمارستان جالب توجه باشد و به نوعی هشدار محسوب شود   . . . . .    محققان هلندی می‌گویند روی 61 وسیله الکترونیک بیمارستانی مطالعه کرده‌اند و نتیجه به این ترتیب بوده که وقتی از سیستم‌های بی‌سیم، مانند GPRS استفاده می‌شود، آن هم در فاصله‌ای نزدیک با تجهیزات بیمارستانی دقیق، می‌تواند در کار آنها اختلال ایجاد کند    . . . . .      نتایج این بررسی‌ها روی دستگاه‌های مختلف، 50 مورد تداخل امواج الکترومغناطیسی با کارکرد آنها را نشان داده که طبقه‌بندی آنها، خبر از حدود 75درصد تداخل خطرناک می‌دهد     . . . . . .     این تداخل‌های خطرناک، در دستگاه‌هایی مانند دستگاه تهویه مصنوعی، پمپ‌های تزریق خودکار و نیز پیس‌میکرها، ضربان‌سازهای خارج از قلب حیاتی‌تر از سایر تجهیزات بوده، طوری که حتی در مواردی باعث قطع ناگهانی و خودبه‌خودی دستگاه تهویه مصنوعی (یا همان ونتیلاتورها) شده است، بدون اینکه هیچ‌گونه زنگ هشداری برای پرستاران به صدا درآید و آنها متوجه این قطع شوند      . . . . . .     پمپ‌های خودکار تزریق، ممکن است قطع شوند و ضربان‌سازها هم می‌توانند پالس‌های غلط در قلب ایجاد کنند و خطرهای اساسی برای بیمار به همراه داشته باشند     . . . . . .      به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که این خطرها بسیار بیشتر و جدی‌تر از «ایجاد مزاحمت برای سایر بیماران و کارکنان بیمارستان» است    . . . . . 

جهت رویت متن کامل این مطلب ٬ میتوانید بر روی کلمهء   ادامه متن  در کادر ذیل کلیک فرمائید : 

تحلیل ما

متن کامل

اینجا بیمارستان‌ است تلفن همراه خاموش!  

اوایل که تلفن همراه به دست مصرف‌کنندگان ایرانی رسیده بود، بیشتر مشتریان از این می‌ترسیدند که نکند امواج آن خطرناک باشد؛ خطرهایی از قبیل ابتلا به سرطان.

به‌خصوص بیشتر افراد از تأثیر تلفن همراه روی برخی از اندام‌های خود یا روی نوزادان و کودکان نگران بودند. با این حال تحقیقات بعدی نشان داد که تلفن همراه به هیچ‌وجه باعث افزایش احتمال ابتلا به هیچ نوع سرطان نمی‌شود.

انتشار اینگونه نتایج باعث شد بسیاری از مردم دنیا، خیالشان از بابت زیان‌های احتمالی تلفن همراه راحت شود و به این ترتیب استفاده از آن در هر مکان و موقعیتی، بی‌خطر تصور شد.

اما به تازگی گزارش مطالعه‌ای منتشر شد که خبر از خطر دیگری می‌داد؛ اینکه روشن‌بودن تلفن همراه در کنار تخت بیمار، به‌خصوص بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه، می‌تواند در کار دستگاه‌های کمک‌کننده به آنها اختلال ایجاد کند و حتی باعث قطع ناگهانی آنها شود. این مطالعه که در دانشگاه آمستردام انجام شده، می‌تواند برای بسیاری از ما که در کنار تخت بیمارمان از تلفن همراه استفاده می‌کنیم و همین‌طور برای پزشکان و کادر درمانی بیمارستان جالب توجه باشد و به نوعی هشدار محسوب شود.

پیش از این محققان «مایوکلینیک» اعلام کرده بودند که مطالعه آنها روی بیش از 300 دستگاه و وسیله الکترونیکی که در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود، نشان داده که استفاده از تلفن همراه یا روشن‌بودن آن، هیچ تداخلی با کار آنها ندارد. با این حال، مطالعه جدیدتر، این بی‌خطری را زیر سؤال می‌برد.

محققان هلندی می‌گویند روی 61 وسیله الکترونیک بیمارستانی مطالعه کرده‌اند و نتیجه به این ترتیب بوده که وقتی از سیستم‌های بی‌سیم، مانند GPRS استفاده می‌شود، آن هم در فاصله‌ای نزدیک با تجهیزات بیمارستانی دقیق، می‌تواند در کار آنها اختلال ایجاد کند.

به گزارش رویترز، نتایج این بررسی‌ها روی دستگاه‌های مختلف، 50 مورد تداخل امواج الکترومغناطیسی با کارکرد آنها را نشان داده که طبقه‌بندی آنها، خبر از حدود 75درصد تداخل خطرناک می‌دهد.

این تداخل‌های خطرناک، در دستگاه‌هایی مانند دستگاه تهویه مصنوعی، پمپ‌های تزریق خودکار و نیز پیس‌میکرها، ضربان‌سازهای خارج از قلب حیاتی‌تر از سایر تجهیزات بوده، طوری که حتی در مواردی باعث قطع ناگهانی و خودبه‌خودی دستگاه تهویه مصنوعی (یا همان ونتیلاتورها) شده است، بدون اینکه هیچ‌گونه زنگ هشداری برای پرستاران به صدا درآید و آنها متوجه این قطع شوند.

پمپ‌های خودکار تزریق، ممکن است قطع شوند و ضربان‌سازها هم می‌توانند پالس‌های غلط در قلب ایجاد کنند و خطرهای اساسی برای بیمار به همراه داشته باشند. به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که این خطرها بسیار بیشتر و جدی‌تر از «ایجاد مزاحمت برای سایر بیماران و کارکنان بیمارستان» است.

در مقایسه با مطالعه محققان مایوکلینیک، شاید بتوان گفت این تحقیق، نسل جدید ارتباط الکترونیک را بررسی کرده است که احتمالا در مطالعه قبلی اصولا وارد بازار تجهیزات تلفن همراه نشده بود.

این محققان، در گزارش تحقیقاتشان در نشریه آنلاین «مراقبت ویژه»، توصیه کرده‌اند در فاصله یک متری تخت بیماران به هیچ‌وجه تلفن همراه با خودتان نبرید یا اینکه آن را خاموش کنید.

منبع : همشهری آنلاین

منبع : تاریخ : ۱۳۸۹/۹/۲۶ تعداد بازدیدکنندگان : 11311

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 1707
بازدید دیروز : 2070
بازدید این ماه : 3777
بازدید امسال : 799260
بازدید کل : 37166333

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش